Boogaard Installatie duurzame energie

 • Stacks Image 237
 • Stacks Image 7
 • Stacks Image 11
 • Stacks Image 13
 • Stacks Image 9
 • Stacks Image 17
 • Stacks Image 19

Diensten

Stacks Image 101
Stacks Image 95

Boogaard Installatie levert diverse duurzame, milieubewuste en energiebesparende installaties. Zoals vloerverwarming, onthard water, verlichting en electra, sanitair, EvoHome draadloze CV systemen, GeniaHybrid totaalsystemen, pelletkachels, wind- en zonne energie oplossingen. Wij zijn het enige bedrijf in de regio dealer van Eco Forest warmtepompen.

Lees alles over onze diensten. Zoals warmtepompen, vloerverwarming, regelsystemen, lage temperatuur convectoren, warmte- terugwin installaties, infrarood panelen, aircosystemen, hybride systemen, en zonne-energie oplossingen.
Wij zijn als enige bedrijf in de regio dealer van Ecoforest.

▼ Warmtepompen

Stacks Image 461
Boogaard dealer van Ecoforest.

Als enige in de regio is Boogaard installatiebedrijf dealer van Ecoforest.
De Ecoforest warmtepomp is een volledig modulerende warmtepomp, zelfregelend op vermogen en op de bron, en daardoor in staat meer vermogen uit de bron te halen met minder energie.
Het totaal concept maakt de ‘COP installatie garantie‘ en dat maakt het verschil!
Ecoforest warmtepompen in combinatie met bodembron, luchtbron of waterbron. Voor verwarmen, koelen en warm-water bereiding. In combinatie met vloerverwarming en (eventueel) lage temperatuur convectoren, en een Tech na-regelsysteem, voor een fijn leefklimaat met lage energiekosten.
In combinatie met zonnepanelen energieneutraal!
 • Gas-loos.
 • Comfortabel.
 • Lage/geen energiekosten!
 • Duurzaam
 • Hoog rendement
 • Meest compacte warmtepomp in de markt
 • Meest economische warmtepomp in de markt
 • Eenvoudige installatie

Ecoforest heeft een breed assortiment aan vermogens. Van 1 kW tot 600 kW, met Inverter compressoren met variabele snelheden. De Inverter regelt de snelheid van de compressor en dankzij de ecoGEO regelstrategieën past deze zich aan aan het ideaal van de comfortzone. Door deze regelstrategie wordt er op een verstandige manier energie verbruikt. Er wordt alleen energie geleverd die conform is aan de behoefte van de woning / gebouw.
Via ons nevenbedrijf Econoord is Boogaard Installatiebedrijf gecertificeerd voor grondgebonden warmtepompsystemen (BRL6000-21)
Tevens kan Boogaard U adviseren en informeren over de mogelijkheden van subsidie en regelingen.

Download de ECO Forest folder.
Stacks Image 264

▼ Vloerverwarming

Boogaard Installatiebedrijf heeft vloerverwarmingssystemen, zowel voor de particuliere markt als voor bedrijven. Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen, zoals noppenplaat, tackerplaat of fermacell klimaat vloeren, of de traditionele vloerverwarming met buis en netten.

Vloerverwarmingsverdelers, buismateriaal, rand- en vloer isolatie, aansluitkoppelingen verdelers verwarmen/koelen enzovoort- alles is op voorraad aanwezig.
U kunt vrijblijvend een prijsopgave volgens tekening aanvragen, en zelf een compleet doe-het-zelf pakket samenstellen. Vervolgens kunt u kiezen voor alleen levering of levering met montage. Eventueel bezorging met meerprijs. Met gratis gebruik van het benodigde gereedschap.

Voor het infrezen van vloerverwarming kunt u ook bij ons terecht.
Stacks Image 242

▼ Gas

Op het gebied van gas verzorgen wij de aanleg, uitbreiding en onderhoud van uw gasinstallaties.

Dus voor het plaatsen en onderhoud van CV ketels, gaskachels, hete lucht verwarming,vloerverwarming, warm water voorzieningen en keukenaansluitingen kunt u bij ons terecht.

Is Uw CV ketel aan vervanging toe? Kom gerust langs en laat u informeren over de diverse mogelijkheden en vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Alle nieuwe HR combi CV ketels voor uw centrale verwarming en warm water zijn energie zuinig geproduceerd.
Daarnaast zijn er speciale mogelijkheden zoals het AWB hybride systeem, die de HR ketel combineert met lucht-waterwarmtepomp. Ook wordt er steeds meer gekozen voor de elektrische CV ketel. In combinatie met zonnepanelen kan de woning nagenoeg energieneutraal worden.

Met de uitgebreide collectie kamer-en klok thermostaten, vindt u altijd de juiste regelaar. Hoe het comfort ook geregeld moet worden- aan/uit of modulerend- er is op dit gebied van alles mogelijk. Met het TECH regelsysteem kan elke vertrek individueel verwarmt worden. Het systeem is in elke woning toepasbaar, bespaart energie en geeft veel wooncomfort.
Stacks Image 246

▼ Water

De aanleg, uitbreiding en het onderhoud van installaties voor drinkwater en sanitair met de daarbij behorende afvoeren worden door ons bedrijf vakkundig verzorgd.

Waterontharders
Sommige mineralen in uw leidingwater, zoals calcium en magnesium, kunnen zich in de vorm van kalksteen vasthechten aan de leidingen, kranen en verwarmingselementen. Deze kalksteenafzetting kan uw dure keukenapparatuur, zoals wasmachine, vaatwasser en boiler ernstig aantasten.

We werken met BWC Omega waterontharders.
Het watergebruik is niet in ieder huishouden hetzelfde. Op basis van het geschat verbruik per jaar en de hardheid van het water, levert Boogaard installatiebedrijf een behandeltank en zoutvat combinatie die bij uw situatie past.

Voordelen van onthard water zijn o.a.
 • besparing op reinigingsproducten (waspoeder, vaatwastabletten, zeep en shampoo)
 • sneller schoonmaken
 • soepeler huid, geen jeuk na het douchen
 • geen kalksteen aanslag in apparatuur
 • kosten besparend
 • lagere energiekosten
 • minder chemicaliën in het milieu
 • apparatuur gaat langer mee
Stacks Image 447

▼ Electra

Voor electro technische installaties kunt u bij ons terecht.
Zowel voor nieuwbouw, renovatie of uitbreidingen van woningen of bedrijfspanden.
Voor aanpassingen aan uw electra of uitbreiding in uw meterkast, kunt u een vrijblijvend advies vragen.
Verlichting van bedrijfspanden: hierin kunnen we een lichtplan (berekening) maken.
Stacks Image 439

▼ Sanitair

Voor advies op het gebied van sanitaire aanpassingen of vervangen van onderdelen van uw toilet of badkamer.
Wandtoilet, designbad, thermostatische kranen, een nieuwe douchewand?

Er is van alles mogelijk.
Stacks Image 441

▼ TECH regelsystemen

Het Tech regelsysteem is een draadloos systeem voor individuele ruimteregeling. Door de verschillende vertrekken van een woning, winkel of bedrijfspand onafhankelijk van elkaar te verwarmen wordt het comfort verhoogd en energie bespaard.

TECH is een draadloos CV regelsysteem, het vereist geen hak of breekwerk, en is voor nieuw- als voor bestaande woningen geschikt. U verwarmt geen onnodige ruimtes meer, en kunt elke ruimte apart programmeren. Zo wordt de temperatuur in elke ruimte van de woning en op gezette tijden automatisch geregeld.
Als u in de kamer een warmtebron heeft zoals een houtkachel of open haard, komt het nogal eens voor dat de andere ruimtes in de woning niet verwarmd worden. Dit probleem wordt door Evohome opgelost, de CV in de kamer uit, maar andere ruimtes in huis kunnen gewoon verwarmt worden.

Het systeem is toepasbaar voor alle CV’s, radiatoren en vloerverwarming, en aan te passen in verschillende situaties.

Download de TECH regelsystemen folder.
Stacks Image 254

▼ Hybride CV

Het GeniaHybrid systeem van AWB is een totaalsysteem dat bestaat uit een lucht/water warmtepomp en een HR ketel. Het hybride cv systeem biedt de optimale balans tussen gas en elektra. Daarmee kan er aanzienlijk op energielasten worden bespaard en profiteert de eindgebruiker van totaalcomfort in de woning.

De GeniaHybrid combineert dus twee technieken: de conventionele HR ketel en de lucht/water warmtepomp. De HR ketel bereidt het tapwater en de ruimteverwarming wordt met name gerealiseerd door de duurzame lucht/water warmtepomp. De ventilator in de warmtepomp zuigt buitenlucht aan. Hieruit haalt de warmtepomp energie in de vorm van warmte. Deze warmte wordt middels een compressor naar een hoger temperatuurs niveau gebracht, en draagt dit over aan het CV systeem.
Het Dynamische Systeem Intelligentie (DSI) berekent continu de hoogste energie- of kostenefficiëntie: of verwarmen via gas door de HR ketel, of verwarmen door lucht ( en elektra) via de warmtepomp. Het DSI schakelt zelf over naar het meest gunstigste systeem op dat moment.

De lucht/water warmtepomp kan afhankelijk van de situatie geplaatst worden op een plat dak, in de tuin of aan de gevel. Voor het meest optimale rendement van de totale GeniaHybrid installatie is het van belang om te werken met een laag temperatuur systeem, bv vloerverwarmingssystemen en/of lage temperatuur radiatoren. Want hoe lager de stooklijn, hoe hoger het rendement.
Stacks Image 443

▼ Zonne-energie

Zonne energie is een belangrijke energiebron voor de toekomst. De meest toegepaste technieken waarmee zonne-energie wordt omgezet in een bruikbare vorm van energie zijn: Fotovoltaïsche panelen, waarbij de panelen zonne-energie omzetten in elektriciteit. En zon-thermische panelen, waarbij zonne-energie wordt omgezet in warmte.
Zonnepanelen. Een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 3.500 kWh aan electriciteit per jaar. Met de installatie van 24m2 aan PV panelen is het al mogelijk om deze gemiddelde jaarlijkse behoefte in zijn geheel af te dekken. Boogaard Installatiebedrijf adviseert, levert en installeert het systeem wat het beste bij de woning past, en hierbij wordt gekeken naar eigen verbruik, schaduwwerking en ligging van het dak.
Panelen worden geleverd met een normale omvormer of met micro omvormers.
Ook zijn er Off Grid systemen, die de energie opslaan in accu’s.
Voordelen zonnepanelen:
 • Forse besparing op electriciteitskosten
 • Zeer hoog rendement
 • CO2 reductie, goed voor het milieu
 • Lange levensduur
 • Geen / nauwelijks onderhoud
 • Zeer eenvoudige plaatsing, toe te passen in ( bijna ) elke bestaande situatie
 • Verhoging energielabel op huizen.
Zonneboiler.
De panelen zetten de zonne-energie om in warmte, en zijn verbonden met de boiler.
De boiler voorziet gedeeltelijk de warm-water voorziening, met een gemiddelde besparing van 30% (afhankelijk van het warm-water gebruik)

Nieuw op de markt:
De Thermo Dynamic Energie boiler.
Hier is geen zon bij nodig!
De energie van het paneel wordt via de warmtewisselaar omgezet in warmte energie voor de boiler.
Dankzij het thermodynamische systeem is het mogelijk om energie te halen uit de omgeving. Dag en nacht, zomer en winter. Zie brochure.
Stacks Image 262
Stacks Image 99
Stacks Image 97

Deze website maakt gebruik van cookies. Enkel t.b.v. social media. Bekijk onze privacy verklaring.